Nya tag efter uppehåll

Allmänt, Träning / Permalink / 0
Cerina har fått en liten ofrivillig vila i ett par veckor med anledning av att jag själv har varit sjuk. Åkte på nån monsterförkylning som sedan utvecklades till dret i lungorna så det blev antibiotikakur. Men nu är jag frisk och vi har hunnit med 3 pass.
Dagens workout bestod av 50 nyanser av samling ;-), dvs piruettgalppp, piaff och passage. Jag tog hjälp av lite bommar för att stärka passagen ännu mer. Det man dock ska tänka på när man gör så, är att hästen bör vara väldigt van med cavaletti och redan någorlunda stark så den inte trasslar in sig i bommarna och trampar snett.  Detta upprepade jag 4-5 gånger sen gav jag mig med det och fortsatte utan bommar.
Vi jobbar mycket i höger varv för att stärka höger bak i dessa rörelser då hon har en tendens att "knicka till" med det bakbenet, troligtvis för att hon är lite svagare på den sidan. 
Innan vi gick på piaffen så arbetade jag henne i piruettgalopp, korta sekvenser för att sedan sträcka ut i arbetsgalopp. 
Då detta arbete ger ganska mycket mjölksyra tycker jag det är viktigt att man gör många korta pauser. Blir det för jobbigt så är det risk för att man tappar motivationen hos hästen och man riskerar en dålig erfarenhet vilket ju är rätt onödigt. Det ska vara kul att jobba! :D
 
 
 
Till top