Stallrenovering

Allmänt / Permalink / 0
Under helgen som varit har vi även börjat med sadelkammaren. Den var fruktansvärd! Den var som en labyrint med celler så att man nästan fick en känsla av att man gick omkring på Alcatraz! Vi rev bort alla mellanväggar och öppnade upp hela utrymmet. Även detta målades sen i grått och vitt :D Vi kommer fortsätta denna helg med att lägga in ett golv, sätta upp hyllor och bygga en halvvägg i mitten av rummet, jag tror det kommer att bli super! Ska bli så skönt att äntligen kunna torka täcken m.m. på ett vettigare sätt.
Vi har även satt in en ordentlig ventilation i stallet. Varje box har numer ett varsitt luftintag och i taktrumman har vi satt en fläkt (som min kära bror som är elektriker installerat :D) för att det ska bli god cirkulation på luften. Ventialtionen är såå viktig i ett stall. Blir det för fuktigt så har detta en negtiv inverkan på hästarna och kan leda till luftvägsproblem. Många stänger igen ventialtionen på vintern. Det får man ALDRIG göra helt och hållet. Man måste fortfarande se till så att minimiventilationen för stallet uppfylls. Nog om detta.
 
Cerina då, ja hon fick ju lite semster efter Opel finalen, men nu är vi i full gång igen. Träningarna har flutit på och hon är så fin nu. Under vintern ska vi fortsätta bygga styrka och få henne ännu större och härligare i både trav och galopp. Ser fram emot en träningsperiod under vintern.
 
Och bilen då....JA den går bra! Jag och plutten åker som kungar i den :D Detta var faktiskt precis vad vi behövde, vi har endast haft 1 bil och det har varit lite pusslande så nu är det verkligen lyx att varken jag eller min sambo behöver anpassa oss efter den andre :D
 
Slänger med lite bilder från renoveringen av stallet :D
 
 
 
 
 
 
 
Luftintag
 
Sadelkammaren
 
 
 
 
 
 
Till top