Träning för Jennie Larsson och allsidig träning

Allmänt, Träning, Tävling / Permalink / 0

Efter Linköping var min supermassör Anna, Kentauren Coaching, ut för att gå igenom Cerina. Hon tyckte hon då var lite stum på höger sida på ryggen. Vi bestämde att vi skulle ta några tätare behandlingar med tanke på det. Jag red på som vanligt och tyckte hon kändes ganska fin. Veckan efter när Anna kom igen så var hon fortfarande stum på högersidan. Anna tipsade mig om lite övningar jag skulle göra i långsam skritt för att få loss detta. Jag provade lite själv en dag och mycket riktigt i höger varv så kom protesterna. Jag jobbade henne långsamt under ca 30-40 min och på slutet så kom inga protester mer.
Dagarna efter körde jag ett trimpass igen och tyckte jag märkte skillnad på henne, framförallt på att serierna var raka! Ettorna var lugna, stora och spikraka! Glädje!

Under helgen så bestämde jag mig även för att ta ett pass för vagn. Jag selade på och vi begav oss ner på gärdena för att ta några varv. Det är ju sååå roligt, jag sitter och ler och Cerina springer glatt på med spikraka öron.
Dagen efter så körde jag ett trimpass igen. Fick en Wow-känsla, så mjuk och fin! Serierna spikraka och luftiga, både fyror, treor, tvåor och ettorna! Förhoppningsvis har det stumma på högersidan nu släppt för jag upplevde henne mer lugn och avspänd överlag och mer liksidig. Jag tror stenhårt på att allsidig träning ger en mer motiverad, glad och mer hållbar häst.

Jag har även hunnit med att träna för Jennie igen, alltid lika givande. Berättade om Linköping och att vi tagit ett steg tillbaka i piaffen igen. Hon hjälpte mig med goda råd och tips på hur jag ska göra för att bygga upp piaffen långsiktigt, funkade väldigt bra. Jennie tyckte även att jag inte hela tiden ska sträva efter att rida perfekt, sitta perfekt osv. Utan hjälpa henne mer genom t e x bredare hand, göra större signaler med skänklarna när det behövs, typ ja ”fulrida” lite mer ;-) och då menar jag inte ”fulrida” i bemärkelsen att var dum utan att jag inte behöver sitta perfekt och ha en perfekt handställning och hela tiden rida en perfekt piruett. Mycket bra tips som jag ska ta med mig hem och träna på. Detta för att hela tiden kunna reglera henne vid situationer då hon kan bli tittig eller så.

På insta finns filmklipp från träning med vagn :)

Heter cattis_hjarpe där.

 
Till top