Sadelfix!

Allmänt, Utrustning / Permalink / 1
För ett par veckor sedan anlitade jag Rebecka Andersson från RAsaddleattention för att se över min sadel. Cerina har haft den i några år nu och jag hade börjat hamna snett åt vänster har jag lagt märke till. Rebecka kom ut och kikade och vi provade lite olika konstellationer med paddar och olika sadelgjordar för att se om vi kunde komma fram till roten av problemet. 
Jag fick i uppgift att lägga ett vaddstycke på höger sida under sadeln för att bygga upp den sidan och rida så i 1 månad för att se om det blev skillnad.
I förra veckan kom Rebecka tillbaka. Vi kikade igen och den här gången fyllde hon på med lite stoppning på den högra sidan samt flyttade fram den främre stroppen för att få bättre avvägning. Det gjorde skillnad! Nu hamnade jag inte längre till vänster och Cerina sprang lite bättre, men framför allt att jag själv kom till rätta i sadeln.
Toppen att kunna få sin sadel korrigerad på plats utan att behöva lämna ifrån sig den! 
Topp!
 
Dagen efter skulle Ewa Cederlöf komma hem till mig. Ewa är utbildad hos Nordiska Sadelmakarkåren och hon har stor erfarenhet av en mängd olika märken och har även utbildning på Amerigos sadlar. Några av Ewas kunder är Lövsta Stuteri, Kristian von Krusenstierna, Helena Persson m fl. 
En av mina stallgäster, Diana, är släkt med Ewa och hon skulle hjälpa Diana med sin sadel. Då passade även jag på att få en bedömning även av Ewa. Ewa tyckte att de korrigeringar som gjorts var helt rätt och att det såg bra ut under ridning. Betyget blev godkänt och jag kan med gott samvete fortsätta rida i min goa sadel tills jag bestämmer mig för att byta. Då blir det nog en annan modell iaf, med tanke på att Albionens sittpunkt är ganska långt bak (på min modell iaf) och Cerina har en ganska kort manke. Men i nuläget är det bara att tuta och köra! 
Fick ett otroligt gott intryck av Ewa. Älskar att jobba med personer med gedigen och lång erfarenhet.
Proffs på sin sak helt enkelt!
 
En bild på hur stroppen flyttats fram och löper nu ut under sadeln istället.
 
Till top