Säsongsdebuten avklarad

Allmänt, Tävling / Permalink / 0

I torsdags brummade jag och Cerina ner till Lidköping för Lövstakval samt även säsongsdebuten. Intermediaire IB på fredagen och intermediaire II och lövstakval på lördagen stod på schemat. Redan på torsdag kväll tränade vi på banan och lite pirrigt var det allt för att nu var det upp till bevis för lilla damen, har hon lugnat ner sig i sin stissighet sedan förra säsongen eller inte? Och JA, det har hon nog, för det var inga tendenser till att kasta sig, bli tokspänd eller upprörd. Hon tittade lite, men var hela tiden kontaktbar och fokuserad på mig! Skönt!

Även på fredag morgon tränade vi på banan och då var hon rent ut sagt skitrolig att rida. Full med BRA energi och gjorde allt med lätthet. Sedan vid start på fredagen så kändes hon jättefin. Det blev ett missförstånd i ena piaffen, vilket även kostades oss poäng i passagen där sträckan blev för kort samt övergången som också strulade. Det kostade oss ca 2 % men i övrigt satte vi serierna och jag var jättenöjd med henne, framförallt att hon höll sig på mattan och att jag nu kunde RIDA hela programmet, inte sitta och vänta på när bomben skulle slå ner, haha! Vi red ihop ca 65 % (64,9) men skulle landat på strax över 67 % utan missar :) 

I lövtsakvalet kändes hon faktiskt ännu mer fokuserad. Hennes absoluta paradrörelse är piruetter och slutor, saxar. Hon gör dem med lätthet och väldigt bra. Tyvärr var jag för snabb med min vänsterskänkel i travsaxen, så jag får ett galoppinslag, surt då det kostar mycket för att det är koefficient på den rörelsen. Vi missar även serierna, där vet jag inte riktigt vad som hände men troligtvis blev jag lite för säker och därmed otydlig i min signal så hon la in extra galoppsprång. Passagen och piafferna satte vi dock och jag var väldigt nöjd med henne. Johan var också väldigt nöjd och t o m lite tårögd då han vet vad vi kämpade förra året. Vi red ihop 64,6 % med de missarna. Utan missar hade vi troligtvis blivit 4:a! Kan inte vara annat än nöjd med det :D

Nästa tävling blir redan nu på lördag hemma på klubben, Hammarö RF. Can´t wait!

 
Till top