Tävling på hemmaklubben

Allmänt, Tävling / Permalink / 0

Under valborgshelgen deltog vi naturligtvis i Hammarö RF:s nationella tävlingar.

På lördagen startade vi Intermediaire II. Något laddad häst på framridningen, och ibland kan hon då bli väääldigt känslig för signaler. Det räcker med att jag sitter en aning snett i sadeln eller är lite för tydlig i min signal så blir reaktionen ibland lite väl häftig. Men samtidigt är hon väldigt rolig att rida för hon är så extremt lyhörd och positiv hela tiden. Serierna strulade lite, blev svårt att få henne rak då hon vek sig som en orm om jag blev för stark i skänkeln åt det ena eller andra hållet, haha lilla Berta!
Inne på banan var hon fokuserad och taggade ner en aning. Höll sig fint på mattan och vi missade egentligen bara ettorna, vilket jag nog hade räknat med. I övrigt så satte det mesta, men allt kan såklart bli bättre, men där får tiden ha sin gång. Supernöjd var jag och vi belönades med dryga 67% och knep 5:e platsen! Jättekul med tanke på att det inte var några dåliga namn framför oss.

På måndagen var det Intermediaire IB. Inte lika laddad på framridningen men serierna strulade lite, fick dock ordning på min egen kropp så jag kunde bli lite tydligare till henne. Inne på banan så hade vi lite otur med ett yttre störmoment vilket kan räcka för att hon ska lägga in lite gena rörelser. Vi missade även lite på en passage och en övergång på grund av just detta, men det är inte så mycket att gräma sig över. Serierna satte vi dock! Dryga 66% och seger! Så kul att äntligen få lägga en svår-klass-seger till listan J

Under veckan här har hon fått ha lite semester i några dagar men igår spände jag för vagnen och vi tog oss en tur i solen, inga krav, ingen träning, bara roligt.

 
 
 
 
 
 
Till top