Uppdatering från Kimstad

Allmänt, Tävling / Permalink / 0

 

 

 

Förra veckan var vi till Kimstad på Lövsta-kval. Måste säga att jag är helnöjd med henne!

Hon var helt med mig, jättefin och lydig. Det enda som inte satt var 2:orna där hon gärna gör 1:or istället. Inte så mycket att bry sig i då detta är något som kommer på sikt. När hon är sådär härlig att rida så blir hon också extra känslig. Det räcker med att jag sitter en aning snett eller klämmer lite för mycket med benen så tar hon det som en hjälp och gör en rörelse, oftast ett byte. I första klassen hade vi därför lite för många missar, men känslan var kanon!

I andra klassen var hon faktiskt ännu bättre, vi missade 2:orna där med och ett litet missförstånd i en passage men annars flöt det på fint! Belönades med 7:or och 8:or på passagen vilket jag är väldigt glad för. Inte nån gång under hela tävlingshelgen så släppte hon stödet till bettet, blev inte upprörd och var inte ett dugg tittig trots serveringstältet efter hela ena långsidan. Kanske, kanske börjar tittigheten släppa lite. Egentligen tror jag mer att det är ett försvar hon tar till när det blir lite för jobbigt…nu när hon blivit lite starkare så släpper även spänningarna mer och mer.

Nu blir det ett litet uppehåll fram till mitten av september då vi åker till Strömsholm för att möta våra demoner haha! Strömsholm har aldrig varit vårt ställe, men vi kan ju inte undvika det för evighet, så vi åker dit för att träna att tävla. Valt att starta Grand Prix där, bra att få träna på programmet i skarpt läge.

 

Till top